Καλή Κώμη (ΜΟΛΕΝΤΖΙΚΟ) ή Κάτω Παληοχώρι σε υψόμετρο 600 μ. πήρε το όνομα από το γεμάτο ομορφιά τόπο. Η Καλή Κώμη ανήκει στο Δήμο Αργιθέας και σ΄ αυτή υπάγεται και ο οικισμός Περιβόλι. Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 65 χλμ. από το Μουζάκι και 27 χλμ. από το Ανθηρό και είναι χτισμένο σε 610 μέτρα υψόμετρο.
Ελληνικά (ΜΑΡΤΕΝΤΖΙΚΟΝ) ή Απάνω Παληοχώρι στα σύνορα με Άρτα και Τρίκαλα. Απέχει 115 χλμ. από την Καρδίτσα και 80 από το Μουζάκι και είναι χτισμένο σε 950 μ. υψόμετρο. Ως το 1947 υπαγόταν στην Κοινότητα Καλής Κώμης. Το όνομα το πήρε από τα τείχη ελληνιστικής περιόδου που υπάρχουν εκεί κοντά.
Το Πετρωτό ανήκει στο Δήμο Αργιθέας και σ΄ αυτό υπάγονται οι οικισμοί Πετρωτού, Τρίλοφου, Συκιάς και Παλαιόδεντρου. Οι παλιότερες ονομασίες τους ήταν Λιάσκοβο, Ντούγλιστα, Συκιά και Παλαιόδεντρος. Το Πετρωτό απέχει από την Καρδίτσα 80 χλμ., από το Μουζάκι 54 χλμ. και από Ανθηρό και Καλή Κώμη 12 χλμ. Είναι χτισμένο σε 650 μ. υψόμετρο.
Την Καρυά τη συναντάμε 15 χλμ. ΝΔ της Αργιθέας. Ανήκει στο Δήμο Αργιθέας και πρόκειται για ένα μικρό χωριό 60 κατοίκων το χειμώνα και 200 το καλοκαίρι, χτισμένο σε υψόμετρο 800 μ. Απέχει από την Καρδίτσα 83 χλμ. και από το Μουζάκι 48 χλμ.
Από βατό δρόμο 10 χλμ. ΒΔ της Αργιθέας, οδηγούμαστε στο παραδοσιακό χωριό Θερινό, σε υψόμετρο 870 μ. Το Θερινό ανήκει στο Δήμο Αργιθέας. Απέχει 65 χλμ. από την Καρδίτσα.
Το χωριό παλιά ονομαζόταν Κνίσοβο. Στην αρχαιότητα υπήρξε η πρωτεύουσα της Αθαμανίας. 2 χλμ. Δ του χωριού, στη θέση «Ελληνικά» αποκαλύφθηκαν αναλημματικοί μεγάλοι τοίχοι 15 μ. και τοίχοι οικιών, τμήμα τείχους, τμήμα βάθρου αγάλματος, το ανατολικό νεκροταφείο της πόλης και άλλο νεκροταφείο δυτικά (4ος-1ος αι. π.Χ.), κιβωτιόσχημων τάφων (περισσότεροι από 180) από ντόπιες ασβεστολιθικές πλάκες, με πλούσια κτερίσματα, τα οποία φυλάσσονται στο Μουσείο Βόλου.